Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Paella

Spanyol húsétel.

Kategória:
húsok
Ország:
spanyol
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • csirke
  • sertésoldalas
  • rizs
  • 1 kis csirke
  • 25 dkg sertésoldalas
  • 20 dkg cserkészkolbász
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • 25 dkg rák
  • féltucat kagyló
  • 1 doboz konzerv articsókaszív
  • 1 dl kilejtett zöldborsó
  • 3 dl rizs
  • 3 evőkanál olaj
  • törött feketebors
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • sáfrány
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A csirkét vágjuk kis darabokra, kockákra a sertéshúst, és az olajon nagy1ángon pirítsuk meg.

Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát meg a fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, a csíkokra szeletelt zöldpaprikát és tovább süssük tovább.
Mikor félig megpuhult megsózzuk, a tüzről levesszük, közékeverjük a pirospaprikát a rizst, és 6 dl forró vizet.

Keverjük bele a zöldborsót, a karikákra vágott kolbászt, a sáfránnyal fűszerezzük és fedő alatt kis lángon pároljuk.

Mikor majdnem kész, beletesszük a rákot a kagylót és ha valamennyi belevaló megpuhult, a leszürt konzerv articsókát. Ezzel már csak átmelegitjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-02-29 16:32:05

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá