Magyar húsok.
A szeleteket kissé kikalapáljuk, széleit bevagdaljuk. A megtisztított hagymát vékony karikákra vágjuk, széjjelszedjük, gyengén megsózzuk, meghintjük liszttel, bő forró zsírba tesszük, s állandó keverés mellett szép világos ropogósra sütjük.
A rostélyost mindig abban a zsírban sütjük, amelyben a hagymát pirítottuk, ugyancsak a hozzátálalt burgonyát is.
A rostélyost a tálalás pillanatában sütjük, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe márt juk és forró zsírban mindkét oldalát, szép pirosra sütjük.
Tálra tesszük a sült burgonyát, mellé helyezzük a rostélyost, tetejére halmozzuk a pirított hagymát, meglocsoljuk kevés forró zsírral, és kevés pecsenyelevet öntve alá, azonnal tálaljuk.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-10-11 08:45:27