Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Hagymás Rostélyos

Magyar húsok.

Kategória:
húsok
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • rostélyos
  • olaj
  • burgonya
  • 5 db 20 dkg-os rostélyos
  • 15-20 dkg olaj vagy zsír
  • 1 kg burgonya
  • bors
  • liszt
  • hagyma
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A szeleteket kissé kikalapáljuk, széleit bevagdaljuk. A megtisztított hagymát vékony karikákra vágjuk, széjjelszedjük, gyengén megsózzuk, meghintjük liszttel, bő forró zsírba tesszük, s állandó keverés mellett szép világos ropogósra sütjük.
A rostélyost mindig abban a zsírban sütjük, amelyben a hagymát pirítottuk, ugyancsak a hozzátálalt burgonyát is.
A rostélyost a tálalás pillanatában sütjük, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe márt juk és forró zsírban mindkét oldalát, szép pirosra sütjük.
Tálra tesszük a sült burgonyát, mellé helyezzük a rostélyost, tetejére halmozzuk a pirított hagymát, meglocsoljuk kevés forró zsírral, és kevés pecsenyelevet öntve alá, azonnal tálaljuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-10-11 08:45:27

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá