Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Tartámártás

Magyar mártás.

Kategória:
hideg mártások
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • tojássárgája
  • olaj
  • tejföl
  • 2 tojássárgája
  • egy kis só
  • 2 dl olaj
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • 1 evőkanálnyi borecet
  • 1 evőkanálnyi porcukor
  • fél citrom leve
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 dl fehér bor.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Két tojássárgáját tálban elkeverünk egy kis sóval és cseppenként adunk hozzá 2 dl olajat. Ez az alapmártás s ennek olyan keménynek kell lennie, mint a vajnak.

Ehhez azután hozzáadunk egy evőkanálnyi mustárt, egy evőkanálnyi borecetet, egy evőkanálnyi porcukrot, egy fél citrom levét és végül 2 dl tejfölt.

Jól összekeverjük, s bármilyen salátához, hideg húshoz, hal- és tojásételekhez adhatjuk salátákhoz.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-10-22 10:18:27

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá