Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Norvég Mártás

Finom norvég mártás.

Kategória:
hideg mártások
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • alma
  • capri
  • fehér bor
  • 3 dl majonéz mártás
  • 20 dkg alma
  • 2 dl fehér bor
  • 1/2 citrom
  • 4 dkg capri
  • 3 dkg mustár
  • 1 dkg tárkony1evél
  • cukor

    Majonéz mártáshoz:
  • 3 dl majonéz
  • 1 dl tejszín
  • citromlé
  • törött bors
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Norvég mártás elkészítése az almát meghámozzuk és felszeleteljük fehér borban rövid lére lepároljuk, majd áttörjük.

Majonéz mártást készítünk: a majonézhez hozzákeverjük a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk és citromlét keverünk hozzá.

A kihűlt almapürét belekeverjük a majonéz mártásba. Belekeverjük a finomra vágott tárkonylevelet, az apróra vágott caprit, sózzuk, cukrozzuk és citromlével ízesítjük.

Hideg vadhúsokhoz, hideg sültekhez adjuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-09-03 18:40:07

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá