Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Tonhal sütőben párolva

Finom sütőben párolt tonhal.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • tonhal
  • olajbogyó
  • fehérbor
  • 1,5 kg tonhal
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 paradicsom
  • kb. 1 dl fehérbor
  • 1 dl olíva­olaj
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • fekete­bors
  • pár szem olajbogyó
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Tonhal sütőben párolva elkészítése a vöröshagymát 1/2 dl olaj és 4 evőkanál víz keverékében puhára főzzük.

Hozzáadjuk a paradicsomot, a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk és lefedve 1/2 órát pároljuk, majd egy tűzálló tálba öntjük.

Beletesszük a megtisztított, szeletekre vágott halat, meglocsoljuka borral, a maradék olajjal, megsózzuk, borsozzuk, és közepes lángon 40 percig pároljuk. 5 perccel a párolási idő befejezése előtt tehetünk mellé náhány szem olajbogyót.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-10-14 17:23:16

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá