Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Ponty forrázva tárkonyos mártással

Ízletes tárkonyos ponty recept.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • pontyfilé
  • tárkonyecet
  • fehérbor
  • 80 dkg pontyfilé
  • 1 babérlevél
  • 1/2 citrom
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 kávéskanál tárkonyecet
  • 1 mokkáskanál vágott tár­konylevél
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Ponty forrázva tárkonyos mártással elkészítési módja egy edényt kivajazunk és ebbe beletesszük a pontyfiléket. Ráöntünk annyi fehér bort és annyi lisztet, hogy éppen ellepje. Sózzuk, majd hozzáöntjük a citromlét. A babérlevelet kissé összetördelve tesszük hozzá, majd lassú tűzön lefedve, 10 percig forraljuk. Tálalásig a főzőlével együtt félretesszük.

Mártás: a tejfölt, a tojássárgáját, a tárkonyt, a tárkonyecetet habüstbe vagy rozsdamentes edénybe tesszük. Habverővel vízgőz fölött kevergetjük, amíg mártás sűrűségűvé válik. A halat a mártással leöntve tálaljuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Éva - Datum: 2009-10-02 19:05:21

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá