Finom pisztrángos recept.
Pisztráng tejszínes gombamártással elkészítési módja a halat megtisztítjuk, a belét kiszedjük, kívül-belül megsózzuk.
Ezt követően feltesszük főni 5-6 percre citromos, sós vízben, pár gombával és 1 fej karikára vágott hagymával. Amint megfőztük szűrőlapáttal kiszedjük a halakat, a bőrüket lehúzzuk.
A maradék hagymát finomra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, és 5 percig pároljuk. Lisztet, apróra vágott petrezselyemet szórunk rá, jól elkeverjük, és felengedjük tejszínnel. Felforraljuk, s ha túlságosan sűrűnek találjuk a főzőlével hígítjuk.
A halra öntve forrón tálaljuk. Petrezselymes, vajas burgonyát adunk hozzá.
Beküldte: Éva - Datum: 2009-10-02 18:43:52