Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Pisztráng tejszínes gombamártással

Finom pisztrángos recept.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • pisztráng
  • gomba
  • tejszín
  • Kb. 1 kg pisztráng
  • 1 citrom
  • 20 dkg gomba
  • 2 vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 3 dkg liszt
  • 1 dl olaj
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Pisztráng tejszínes gombamártással elkészítési módja a halat megtisztítjuk, a belét kiszedjük, kívül-belül megsózzuk. Ezt követően feltesszük főni 5-6 percre citromos, sós vízben, pár gombával és 1 fej karikára vágott hagymával. Amint megfőztük szűrőlapáttal kiszedjük a halakat, a bőrüket lehúzzuk.

A maradék hagymát finomra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, és 5 percig pároljuk. Lisztet, apróra vágott petrezselyemet szórunk rá, jól elkeverjük, és felengedjük tejszínnel. Felforraljuk, s ha túlságosan sűrűnek találjuk a főzőlével hígítjuk.

A halra öntve forrón tálaljuk. Petrezselymes, vajas burgonyát adunk hozzá.

groen_arrowExtra

Beküldte: Éva - Datum: 2009-10-02 18:43:52

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá