Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Göngyölt harcsafilé

Finom harcsafilé recept.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
0

groen_arrowHozzávalók

  • harcsafilé
  • zsemle
  • pirosarany
  • 80 dkg harcsafilé
  • 2 zsemle
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál pirosarany
  • 2 dl tejszín
  • 2 citrom
  • 2 dkg vaj
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Göngyölt harcsafilé recept elkészítése a halfilékből szeleteket vágunk.

A leeső darabokat citromos sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, szitán átpasszírozzuk az áztatott, kicsavart zsemlével és a 2 keményre főtt tojással együtt.

Hozzáadjuk a pirosaranyat, 2 dkg vajat, és simára keverjük. A sózott halszeletekre kenjük, felgögyöljük, majd celofánpapírba csomagoljuk, vékony zsineggel átkötözzük. Forrásban lévő citromos sós vízben 20 percig főzzük. Óvatosan kiszedjük és kihűtjük. Hűtőbe tesszük 4-5 órára, majd a celofánt eltávolítjuk és felszeleteljük.

Mártás elkészítése: 4 evőkanál majonézt mustárral és 1 evőkanál pirosrannyal kikeverünk, felengedjük tejszínnel, ízlés szerint sózzuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-09-25 13:57:37

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá