Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Töltött Csuka

Magyar halétel.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • csuka
  • tojás
  • zsemle
  • 1 kg csuka
  • 3 tojás
  • 1 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • pirospaprika
  • citromhéja
  • zöldpetrezselyem
  • só.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A csukát pikkelyeitől megtisztítjuk, megmossuk, és a hátán kétoldalt felhasítva, először a gerinccsontot vesszük ki, és a hátán keresztül szedjük ki a belsőrészét, és mossuk ki a hasüreget. Kivesszük kopoltyúját is.

A tölteléket úgy készítjük el, hogy a hátán levő húst elvékonyítjuk, illetve kétoldalt jó ujjnyi vastagon levágjuk a hal húsát úgy, hogya bőrt meg ne sértsük. Kiszedjük belőle a vékony szálkákát és finomra vagdaljuk egy egész főtt tojással együtt.

Ezután 6 dkg vajat habosra keverünk 2 egész nyers tojással, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a finomra vagdalt zöldpetrezselymet, pirospaprikát, a reszelt citrom héját, a megvagdalt halat és a tejben áztatott és kicsavart zsemlét.

Betöltjük a csuka hasüregébe, hátán összehúzzuk, megkenjük vajjal és becsavarjuk zsírpapírba, majd keskeny tepsiben megsütjük. Tálalása felszeletelve vajas burgonyával történik és külön tartármártást adunk hozzá.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-11-01 17:31:32

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá