Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Szegedi Halászlé

Magyar halétel.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • hal
  • vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 1 kg hal
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanálnyi pirospaprika
  • 3 zöldpaprika
  • 1-2 cseresznyepaprika
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A legjobb halászlé háromféle halból készül. Minél nagyobb menynyiségben főzzük, annál ízletesebb. Lehetőleg harcsából, pontyból és kecsegéből főzzük.

A hagymát apróra vágva és bő vízzel puhára főzzük. Rakjunk bele néhány kárász halacskát és ha ez is puha, az egészet szitán áttörjük. A halat ezalatt 3 cm széles szeletekre vágjuk és 1/4 óráig besózva hagyjuk.

Megfelelő méretű lábosba rakjuk, az áttört levet ráöntjük és annyira hígítjuk, hogy a halat teljesen ellepje, ráhintjük a paprikát, beletesszük a zöldés cseresznyepaprikát és 1/2 óráig egyenletes lassú tüznél főzzük. Ugyanabban az edényben tálaljuk, amiben főtt.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-20 10:30:40

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá