Magyar halétel.
A legjobb halászlé háromféle halból készül. Minél nagyobb menynyiségben főzzük, annál ízletesebb. Lehetőleg harcsából, pontyból és kecsegéből főzzük.
A hagymát apróra vágva és bő vízzel puhára főzzük. Rakjunk bele néhány kárász halacskát és ha ez is puha, az egészet szitán áttörjük. A halat ezalatt 3 cm széles szeletekre vágjuk és 1/4 óráig besózva hagyjuk.
Megfelelő méretű lábosba rakjuk, az áttört levet ráöntjük és annyira hígítjuk, hogy a halat teljesen ellepje, ráhintjük a paprikát, beletesszük a zöldés cseresznyepaprikát és 1/2 óráig egyenletes lassú tüznél főzzük. Ugyanabban az edényben tálaljuk, amiben főtt.
Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-20 10:30:40