Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Sült hal spanyol módra

Spanyol halétel.

Kategória:
halételek
Ország:
spanyol
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • hal
  • gomba
  • paradicsom
  • 4 vastag szelet tengeri hal
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 vastag szelet paradicsom
  • 1 csomó snidling
  • 4 szelet szardella vagy szardinia
  • 1-2 marinált paradicsompaprika (olaj- ban vagy ecetben eltett)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál olaj
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • pirospaprika
  • törött feketebors
  • 1 kávéskanál só
  • 1/2 l bor.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A halszeleteket megsózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, végül szerencsendióval meghintjük.
Tűzálló tál aljára olajat öntünk, majd rárakjuk a felszeletelt hagymát, a felszeletelt paradicsomot és az apróra vágott paprikát.

Rárakjuk a halszeleteket, majd mindegyikre egy szelet szardíniát vagy szardellát helyezünk, meghintjük az apróra vágott snidlinggel, majd a felszeletelt gombával, és ráöntjük a bort.

Forró sütőben, fedő alatt 30-40 percig sütjük. Közben olvasszuk fel a vajat, és pirítsuk meg benne a zsemlemorzsát.

Ezzel szórjuk meg a halat és fedetlenü! süssük még kb. 10 percig.

Rizzsel tálalhatjuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-04-08 19:45:39

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá