Spanyol halétel.
A halat citromlével megöntözve egy óráig hűtőbe tesszük.
Ezután a nedvességet leitatjuk róla, és tenyérnyi darabokra vágva sóval, törött borssal, pirospaprikával, kevés szerecsendióval dörzsöljük be.
Két evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk a tört fokhagymát, és tovább pirítva beletesszük az apróra vágott füstölt húst.
Egy kiskanálnyi paradicsompürével a halat beletéve vörös bort adunk hozzá.
Forró sütőben kb. 25 percig sütjük, ha a leve elfő, hozzáadjuk a felszeletelt gombát.
Bele az elkapart szardellát is. A tálat a sütőből kivéve a hal tetejére 3-4 dkg vajat morzsolunk, s ha ráolvadt rizskörettel tálaljuk.
Beküldte: Tamás - Datum: 2008-03-06 17:15:29