Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Spanyol halfilé

Spanyol halétel.

Kategória:
halételek
Ország:
spanyol
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • hal
  • hús
  • gomba
  • 70 dkg mélyhűtött tengeri hal vagy ponty
  • 20 dkg főtt füstölt hús
  • 10 dkg gomba
  • 2-3 db szardella
  • 1 dl száraz vörös bor
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • feketebors
  • pirospaprika
  • szerecsendió
  • kevés citromlé
  • olaj
  • 3-4 dkg vaj
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A halat citromlével megöntözve egy óráig hűtőbe tesszük.

Ezután a nedvességet leitatjuk róla, és tenyérnyi darabokra vágva sóval, törött borssal, pirospaprikával, kevés szerecsendióval dörzsöljük be.

Két evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk a tört fokhagymát, és tovább pirítva beletesszük az apróra vágott füstölt húst.

Egy kiskanálnyi paradicsompürével a halat beletéve vörös bort adunk hozzá.

Forró sütőben kb. 25 percig sütjük, ha a leve elfő, hozzáadjuk a felszeletelt gombát.

Bele az elkapart szardellát is. A tálat a sütőből kivéve a hal tetejére 3-4 dkg vajat morzsolunk, s ha ráolvadt rizskörettel tálaljuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-03-06 17:15:29

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá