Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Rácponty

Magyar halétel.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • ponty
  • burgonya
  • szalonna,
  • 1 kg ponty
  • 50 dkg főtt burgonya
  • 12 dkg szalonna
  • 5 dkg zsír vagy olaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi édes pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • néhány szelet paradicsom és zöldpaprika
  • egy kis só
  • 3 dkg vaj.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A pontyot jól megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk vagy hosszában kettévágjuk. A darabokat bevagdaljuk és a nyílásokba vékony szalonnaszeleteket teszünk és besózzuk.

Kivajazott, tűzálló tálba rakunk egy sor karikára vágott főtt burgonyát. Erre fektetjük a pontyot.

Serpenyőben 5 dkg zsíron (olaj) megpirítunk 10 dkg vöröshagymát, elkeverjük egy fél evőkamilnyi édes pirospaprikával, feleresztjük egy dl vízzel és jó sűrűre beforraljuk.

Aztán elkeverjük néhány szeletre vágott paradicsommal, zöldpaprikával és megizesítjük sóval. Ezt azután az enyhén sózott halra öntjük, ezenkívül még tejföllel is megöntözzük. Forró sütőben 35-40 percig jól megpiritjuk.

Ügyeljünk ara, hogy a hal meg ne égjen, ezért hagyjuk jól megrotyogni és azután pirítsuk meg egy kissé. Ha izlésünknek megfelel, úgy a hagymát és apró kockákra vágott szalonnadarabokat kiolvasztott zsirjában piritsuk meg, igy sokkal jellegzetesebb íze lesz.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-10-22 08:55:14

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá