Magyar halétel.
A halászlét többféle halból főzzük, mert a különböző halak íze adja meg a halászlé igazi zamatát. A halakat megtisztítjuk, 5-6 dkg-os darabokra vágjuk és besózzuk. A halak fejét, gerincét és az uszonyokat külön lábasban főzzük karikára vágott hagymával.
Ha a víz forrni kezd, meghintjük édes rózsapaprikával és közepes forrással 50 percig főzzük. Utána ezt a levet átszűrjük és ráöntjük a besózott halakra. Hozzátesszük a halikrát, illetve tejet, a cikkekre vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, 2-3 db cseresznyepaprikát, amelylyel együtt 20 perc alatt készre főzzük. A halászlét főzés közben nem szabad keverni, csak rázogatni.
Tálaláskor utána ízesítjük, karikára vágott zöldpaprikát tehetünk a tetejére. Jó halászlé főzhető tisztán pontyból is.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-10-14 21:05:33