Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Halászlé

Magyar halétel.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
0

groen_arrowHozzávalók

  • hal
  • vegyes zöldség
  • vöröshagyma
  • 1,2 kg hal: ponty
  • süllő
  • harcsa
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg torma
  • 1/2 citrom
  • pár szem fekete bors
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál ecet
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A halászlét többféle halból főzzük, mert a különböző halak íze adja meg a halászlé igazi zamatát. A halakat megtisztítjuk, 5-6 dkg-os darabokra vágjuk és besózzuk. A halak fejét, gerincét és az uszonyokat külön lábasban főzzük karikára vágott hagymával.
Ha a víz forrni kezd, meghintjük édes rózsapaprikával és közepes forrással 50 percig főzzük. Utána ezt a levet átszűrjük és ráöntjük a besózott halakra. Hozzátesszük a halikrát, illetve tejet, a cikkekre vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, 2-3 db cseresznyepaprikát, amelylyel együtt 20 perc alatt készre főzzük. A halászlét főzés közben nem szabad keverni, csak rázogatni.
Tálaláskor utána ízesítjük, karikára vágott zöldpaprikát tehetünk a tetejére. Jó halászlé főzhető tisztán pontyból is.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-10-14 21:05:33

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá