Finom főtt ponty recept.
Főtt ponty bormártásban elkészítési módja a halat kívül-belül megtisztítjuk, majd felaprítunk 2 hagymát.
A zöldségeket és a hagymát is felszeketeljük és 1 l vízbe beletesszük. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, majd 1/2 óráig főzzük.
Ezután levesszük az edényt a tűzrőt és beletesszük a halat. Visszatesszük a tűzre, még 20 percig hagyjuk főni. Ha megfőtt elzárjuk.
Mártás elkészítése:
Egész apróra vágjuk a maradék hagymát, sárgarépát, vajban megpirítjuk, majd hozzátesszük a lisztet és állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk. Feleresztjük 3 dl hallével és a borral. Beletesszük a paradicsompürét, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet, 1 babérlevelet. Kis lángon addig főzzük, amíg tejfölsűrűségű nem lesz. Átszűrjük, majd melegen tartjuk.
Beküldte: - Datum: 2009-09-18 17:44:11