Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Főtt ponty bormártásban

Finom főtt ponty recept.

Kategória:
Halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • ponty
  • burgonya
  • fehérbor
  • 1 kg ponty
  • 3 nagy petrezse­lyemgyökér
  • 3-4 kis burgonya
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 3 közepes fej vöröshkgy­ma
  • 2 dl fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 3 sárgarépa
  • babérlevél
  • feketebors
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Főtt ponty bormártásban elkészítési módja a halat kívül-belül megtisztítjuk, majd felaprítunk 2 hagymát.

A zöldségeket és a hagymát is felszeketeljük és 1 l vízbe beletesszük. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, majd 1/2 óráig főzzük.

Ezután levesszük az edényt a tűzrőt és beletesszük a halat. Visszatesszük a tűzre, még 20 percig hagyjuk főni. Ha megfőtt elzárjuk.

Mártás elkészítése: Egész apróra vágjuk a maradék hagymát, sárgarépát, vajban megpirítjuk, majd hozzátesszük a lisztet és állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk. Feleresztjük 3 dl hallével és a borral. Beletesszük a paradicsompürét, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet, 1 babérlevelet. Kis lángon addig főzzük, amíg tejfölsűrűségű nem lesz. Átszűrjük, majd melegen tartjuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: - Datum: 2009-09-18 17:44:11

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá