Magyar halétel.
A megtisztított fogasfiléket lefejtjük a gerinccsontról, felszeletetljük, besózzuk és kivajazott edénybe helyezzük.
A halfejet és a csontot kevés vízzel, hagymával és a borral alaplének megfőzzük. A zöldpaprikát, a lehéjazott paradicsomot és a gombát kis kockára vágjuk s a finomra vágott hagymával együtt rászórjuk a halra.
Hallével felöntve, vajas papírral letakarva sütőben megpároljuk. Ha megpuhult, kivesszük a léből és tálra tesszük.
A haltól visszamaradt levet kissé beforraljuk, majd liszttel összegyúrt vajjal megsűrítjük, felforraljuk, megízesítjük, végül a megmaradt vajdarabokat beletördelve feljavít juk és a halat bevonjuk vele. Vagdalt petrezselyemzölddel beszórjuk.
Sós burgonyát adunk hozzá.
Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-20 11:05:13