Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Fogas vagy Süllő Keszthelyi Módon

Magyar halétel.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • fogas
  • söllő
  • bor
  • zöldpaprika
  • 1,60 kg fogas
  • vaj
  • 2 dl fehér bor
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg friss paradicsom
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg gomba
  • 3 dkg liszt
  • bors
  • petrezselyem zöldje
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A megtisztított fogasfiléket lefejtjük a gerinccsontról, felszeletetljük, besózzuk és kivajazott edénybe helyezzük.

A halfejet és a csontot kevés vízzel, hagymával és a borral alaplének megfőzzük. A zöldpaprikát, a lehéjazott paradicsomot és a gombát kis kockára vágjuk s a finomra vágott hagymával együtt rászórjuk a halra.

Hallével felöntve, vajas papírral letakarva sütőben megpároljuk. Ha megpuhult, kivesszük a léből és tálra tesszük.

A haltól visszamaradt levet kissé beforraljuk, majd liszttel összegyúrt vajjal megsűrítjük, felforraljuk, megízesítjük, végül a megmaradt vajdarabokat beletördelve feljavít juk és a halat bevonjuk vele. Vagdalt petrezselyemzölddel beszórjuk.

Sós burgonyát adunk hozzá.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-20 11:05:13

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá