Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Fogas Bakonyi Módon

Magyar halétel.

Kategória:
Halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • fogasfilé
  • champignon gomba
  • vöröshagyma
  • 60 dkg tisztított fogasfilé
  • 15 dkg friss champignon gomba
  • 3 dkg liszt
  • 5 dkg zsir
  • 3 dkg vaj
  • 4 dkg vöröshagyma
  • 1/2 dkg pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 kis csomó zöldpetrezselyem
  • só.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A fogast kivajazott lapos edénybe tesszük feldarabolva és megsózva, néhány evőkanál halléveI, amelyet a hal fejéből és gerinccsontjából főztünk, lefedjük és sütőben megpároljuk.

A hagymát finomra vagdalva zsírban megpirítjuk, bepaprikazzuk és hozzátesszük a megtisztított, megmosott és gerezdekre vágott gombát. Megsózzuk és megpároljuk. Mikor levét elpárolta, hozzáöntjük a megpárolt hal alól a levet és a 3 dkg liszttel elkevert tejfölt és tejszínt, jól felforraljuk és a kitálalt halszeletekre öntjük.

Külön vajas burgonyával vagy apró galuskával tálaljuk. Tetejét meghintjük finomra vagdalt zöldpetrezselyemmel.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-12-20 09:51:42

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá