Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Marinírozott busa

Finom busa recept.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • busa
  • burgonya
  • vöröshagyma
  • 80-90 dkg szelet busa
  • 2 tojás
  • 8 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kg burgonya
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál ecet
  • néhány szem egész feketebors
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Marinírozott busa elkészítése a halszeleteket megsózzuk, lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban megsütjük és félretesszük.

A burgonyát héjjában megfőzzük, meghámazzuk, fél ujjnyi vastag karikákra szeleteljük. Edénybe rétegezve rakjuk a rántott halat, a burganyát és a karikára vágott vöröshagymát.

1/2 l vízhez 5 dkg cukrot 2 evőkanál ecetet, kb. 1 teáskanál sót és néhány szem egész borsot teszünk és ezt ráöntjük a halra, 4-5 órán át hűtöben tároljuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Éva - Datum: 2009-10-02 19:00:39

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá