Finom karfiolos tonhal.
Karfiolos tonhal elkészítési módja a karfiolt rószáira szedjük és sós vízben megfőzzük, ha megfőtt kiszedjük a vízből.
A tonhalat felolvasztjuk, citromlével meglocsoljuk, majd állni hagyjuk. Miután hagytuk állni csíkakra vágjuk, lisztben megforgatjuk, majd forró olajban ropagósra sütjük.
Egy tűzálló edényt bekenjük az olajjal, amiben a halat sütöttük ki és rétegesen beletesszük a halat és a karfiolt. Végül ráöntjük a maradék olajat.
Végül a tojásakat összekeverjük a tejföllel, ízesítjük sóval, borssal, kevés szerecsendióval, majd ezt ráöntjük a kariolos halra. A tetejét meghintjük reszelt sajttal és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Beküldte: Éva - Datum: 2009-10-02 18:58:26