Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Karfiolos tonhal

Finom karfiolos tonhal.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • tonhal
  • karfiol
  • parmezán
  • 1/2 kg tonhal
  • 1/2 kg karfiol
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • citromlé
  • 5 dkg parmezán sajt
  • feketebors
  • szere­csendió
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Karfiolos tonhal elkészítési módja a karfiolt rószáira szedjük és sós vízben megfőzzük, ha megfőtt kiszedjük a vízből.

A tonhalat felolvasztjuk, citromlével meglocsoljuk, majd állni hagyjuk. Miután hagytuk állni csíkakra vágjuk, lisztben megforgatjuk, majd forró olajban ropagósra sütjük.

Egy tűzálló edényt bekenjük az olajjal, amiben a halat sütöttük ki és rétegesen beletesszük a halat és a karfiolt. Végül ráöntjük a maradék olajat.

Végül a tojásakat összekeverjük a tejföllel, ízesítjük sóval, borssal, kevés szerecsendióval, majd ezt ráöntjük a kariolos halra. A tetejét meghintjük reszelt sajttal és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Éva - Datum: 2009-10-02 18:58:26

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá