Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Tonhalas tál töltött tojással

Finom tonhal töltött tojással.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • tonhal
  • szardínia
  • kapribogyó
  • 30 dkg tonhal
  • 4 tojás
  • 1 citrom
  • 1 doboz szardínia
  • 1/2 doboz majonéz
  • 1 nagy zellergumó
  • 3 alma
  • 10 szem kapribogyó
  • 1/2 csomó kapor
  • 10 dkg vaj
  • fekete bors
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Tonhalas tál töltött tojással elkészítése a tojásokat keményre főzzük, hosszában ketté vágjuk.

A tonhalat sós vízben kifőzzük. A zellert is megfőzzük. Ezután a kihűlt halat, a zellert, a meghámozott almát apróra vágjuk. A szardíniák felét is kockákra vágjuk. Belekeverjük a majonézt.

Apróra vágjuk a kaprot, felvárjuk a kapribogyót ezt is a keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk és citromlével ízesítjük.

Töltelék elkészítése: A vajat habosra keverjük, beletesszük a tojássárgákat, a szardínia másik felét, és ízesítjük citromlével, sóval, törött borssal, majd simára dolgozzuk. Ezzel megtöltjük a tojásokat és elhelyezzük a tálra rakott salátán.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-10-14 17:24:45

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá