Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Ponty forrázva kapormártással

Finom kapros ponty recept.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • pontyfilé
  • kapor
  • tejszín
  • 1 kg pontyfilé
  • 6 dkg vaj
  • 1 csomó kapor
  • 1 citrom
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg liszt
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Ponty forrázva kapormártással elkészítési módja a vöröshagymát felszeleteljük és fél liter vízbe, sóval és citromlével feltesszük főni kb. 15 percig, ezután a halszeleteket beletesszük és kb. 10 percig forraljuk, majd kiszedjük és melegen tartjuk.

Mártást: kaprot finomra vájuk és 2 dl főzőléhez adjuk, lassú forrásban hagyjuk.

Közben 2 dkg lisztet 4 dkg vajjal összekeverünk és kis darabokra csipegetve a kapros léhez adjuk. Addig forraljuk és kevergetjük, míg besűrűsödik. Ekkor felöntjük a tejszínnel, ismét felforraljuk és a halszeletekre öntve tálaljuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Éva - Datum: 2009-10-02 19:03:31

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá