Finom vörösboros gombás tonhal.
Gombás tonhal vörösborban elkészítése a tonhalat felszeleteljük, sózzuk, citromlével meglocsoljuk, majd 1 órát állni hagyjuk.
Egy tepsit kivajazunk beletesszük a tonhal szeleteket, borral leöntjük fóliával letakarva, a sütőben puhára pároljuk. Amikor megpuhult a halszeletek óvatosank kiszedjük.
A maradék vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd a felszeletelt gombát, végül az apróra vágott petrezselymet megsózzuk, borsozzuk és ráöntjük a hal levét. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, amit tejjel felengedünk, és besürítjük vele a gombás lét.
Egy tűzálló tálat kivajzunk, ráhelyezzük a tonhalszeleteket, és leöntjük a mártással. Reszelt sajttal megszórjuk, sütőben aranysárgára sütjük.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-09-25 14:35:18