Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Gombás tonhal vörösborban

Finom vörösboros gombás tonhal.

Kategória:
halételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • tonhal
  • gomba
  • vörösbor
  • 1/2 kg tonhal
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg ementáli sajt
  • 1 csomó petrezselyem ­zöld
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • feketebors
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Gombás tonhal vörösborban elkészítése a tonhalat felszeleteljük, sózzuk, citromlével meglocsoljuk, majd 1 órát állni hagyjuk.

Egy tepsit kivajazunk beletesszük a tonhal szeleteket, borral leöntjük fóliával letakarva, a sütőben puhára pároljuk. Amikor megpuhult a halszeletek óvatosank kiszedjük.

A maradék vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd a felszeletelt gombát, végül az apróra vágott petrezselymet megsózzuk, borsozzuk és ráöntjük a hal levét. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, amit tejjel felengedünk, és besürítjük vele a gombás lét.

Egy tűzálló tálat kivajzunk, ráhelyezzük a tonhalszeleteket, és leöntjük a mártással. Reszelt sajttal megszórjuk, sütőben aranysárgára sütjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-09-25 14:35:18

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá