Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Peperonata

Peperonata recept.

Kategória:
főzelékek
Ország:
olasz
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • füstölt szalonna
  • zeller
  • szafaládé
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 50 dkg piros húsú paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 szál zeller
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 dl vörös bor
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 1 kiskanálnyi borecet
  • kevés bazsalikom
  • 1 cso­mó petrezselyemzöld
  • feketebors
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • szafaládé
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Peperonata recept elkészítése a szalonnát csíkokra vágjuk, a vajat és az olajat felolvasztujk. Üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, megpároljuk benne a kockára vágott zellert, sárgarépát és egy gerezd fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét a vörös bort és a borecetet. Sóval, törött feketeborssal, szárított bazsalikommal ízesítjük. Rászórjuk az apróra vágott zöldpetrezselmyet és az egészet kevergetjük és 30 percen át forraljuk.

Ezután a paprikát csíkokra vágjuk és a fenti mártásba dobva pároljuk puhára.

A végén a kockára vágott, forró zsiradékban kisütött szafaládéd adunk hozzá.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2010-03-04 10:40:21

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá