Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Tökfőzelék

Magyar főzelék.

Kategória:
főzelékek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • tök
  • vöröshagyma
  • tejföl
  • 60-80 dkg gyalult tök
  • zsír vagy vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg reszelt vöröshagyma
  • 1/2 evőkanálnyi kapor
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanálnyi ecet vagy citromlé
  • 5 dkg cukor.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A meggyalult tököt besózzuk és negyed óráig állni hagyjuk.
Azalatt elkészítjük a rántást; felhevített zsírban vagy vajban megpirítjuk a lisztet, hozzákeverjük a reszelt vöröshagymát és belerakjuk a sós léből kiemelt tököt, amelyből a vizet jól kinyomkodtuk.

Elkeverjük, egy kis ecetes vízzel feleresztjük és felfőzzük. A tök levet ereszt, tehát 1-2 dl víznél többet ne öntsünk rá.

Ha puhára főtt, tejföllel és cukorral ízesítjük és tálaljuk.

Ha ízlett a tökfőzelék kóstolja meg a finom szárazbab főzelék vagy kelkáposzta főzeléket is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-11-22 20:33:07

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá