Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Szárazbab Főzelék

Magyar főzelék.

Kategória:
főzelékek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • száraz bab
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • 30 dkg száraz bab
  • zsír vagy olaj
  • 4 dkg liszt
  • 8 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanálnyi paprika
  • 2 dl tejföl
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A megtisztított és több vízben megmosott száraz babot annyi hideg vízzel tesszük fel főni, hogy azt elfedje.

A puhára főzött főzeléket a következőképpen rántjuk be: zsírt vagy olajt felhevítünk, belekeverjük a lisztet, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vagy reszeit vöröshagymát és elkeverjük. Pirospaprikát is tehetünk bele.

Azután feleresztjük a rántást egy kis hideg vízzel, elkeverjük és belehabarjuk a berántandó főzelékbe s újra felfőzzük. A felforralás után tejföllel ízesítjük.

Ha ízlett a szárazbab főzelék kóstolja meg a finom tökfőzeléket vagy kelkáposzta főzeléket is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-11-22 20:18:19

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá