Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Kelvirágfőzelék

Magyar főzelék.

Kategória:
főzelékek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • kelvirág
  • petrezselyem
  • tejföl
  • 1 kg kelvirág
  • olaj
  • liszt
  • petrezselyem zöldje
  • 2 dl édes tejföl.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A kelvirágot apróra vagdaljuk, vagy szétszedjük, annyi sós vízzel főzzük puhára, hogy éppen ellepje.

Ha megfőtt, leszűrjük és olajból vagy vajból és lisztből világos rántást készítünk.

A petrezselyem zöldjét is hozzáadjuk, feleresztjük a karfiol levével, de vigyázzunk, nehogy híg legyen, mert a karfiol leve legtöbbször több, mint szükséges. Végül a 2 dl tejfölt is belekeverjük.

Ha ízlett a kelvirágfőzelék kóstolja meg a finom szárazbab főzelék vagy kelkáposzta főzeléket is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-11-22 20:48:30

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá