Magyar főzelék.
A megtisztított és cikkekre vágott kelkáposztát több vízben megmossuk, forró vízzel leforrázzuk, majd leszürjük és a kockára vágott burgonyával együtt forrásban levő vízbe tesszük, s egy kis sóval felfőzzük.
Főzés közben hozzáadunk egy gerezd szétnyomott és köménymaggal apróra vágott fokhagymát s ezzel együtt puhára főzzük.
Elkészítjük a rántást is a zsírból és a lisztből, amelybe reszelt vöröshagymát és egy kis paprikát is teszünk, azután berántjuk, felforraljuk s egy kis törött borssal, majorannával ízesítve tálaljuk.
Ha ízlett a kelkáposzta főzelék kóstolja meg a finom
szárazbab főzelék vagy töfőzeléket is!
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-11-22 20:41:46
Finom kelkáposzta főzelék.
Kelkáposzta főzelék elkészítése a megtisztított kelkáposztát cikkekre szeleteljük, megmossuk és forrásban levő vízben néhány percig forraljuk, majd leszűrjük. Ezután újból feltesszük kevés vízzel vagy csontlével főni és fűszerezzük.
Ha félig megpuhult, beletesszük a megtisztított és apró kockára vágott burgonyát, majd lefedve puhára főzzük.
Rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát és pirospaprikát. Hideg vízzel felengedjük, a kelkáposztát berántjuk. Ha sok víz volna rajta a felesleget lemerjük.
Beküldte: Kata - Datum: 2009-09-10 09:36:09