Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Kelkáposzta Főzelék

Magyar főzelék.

Kategória:
főzelékek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • kelkáposzta
  • vöröshagyma
  • burgonya
  • 60-80 dkg kelkáposzta
  • zsír vagy olaj
  • 4 dkg liszt
  • köménymag
  • 8 dkg vöröshagyma
  • egy kis törött bors
  • paprika
  • majoranna
  • 30 dkg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A megtisztított és cikkekre vágott kelkáposztát több vízben megmossuk, forró vízzel leforrázzuk, majd leszürjük és a kockára vágott burgonyával együtt forrásban levő vízbe tesszük, s egy kis sóval felfőzzük.

Főzés közben hozzáadunk egy gerezd szétnyomott és köménymaggal apróra vágott fokhagymát s ezzel együtt puhára főzzük.

Elkészítjük a rántást is a zsírból és a lisztből, amelybe reszelt vöröshagymát és egy kis paprikát is teszünk, azután berántjuk, felforraljuk s egy kis törött borssal, majorannával ízesítve tálaljuk.

Ha ízlett a kelkáposzta főzelék kóstolja meg a finom szárazbab főzelék vagy töfőzeléket is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-11-22 20:41:46

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá


Kelkáposzta Főzelék

Finom kelkáposzta főzelék.

Kategória:
főzelékek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • kelkáposzta
  • burgonya
  • zsír
  • 1 kg kelkáposzta
  • 50 dkg burgonya
  • 4 dkg zsír
  • 6dkg liszt
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • törött bors
  • majo­ranna
  • 2 dkg só
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Kelkáposzta főzelék elkészítése a megtisztított kelkáposztát cikkekre szeleteljük, megmossuk és forrásban levő vízben néhány percig forraljuk, majd leszűrjük. Ezután újból feltesszük kevés vízzel vagy csontlével főni és fűszerezzük.

Ha félig megpuhult, beletesszük a megtisztított és apró kockára vágott burgonyát, majd lefedve puhára főzzük.

Rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát és pirospaprikát. Hideg vízzel felengedjük, a kelkáposztát berántjuk. Ha sok víz volna rajta a felesleget lemerjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Kata - Datum: 2009-09-10 09:36:09

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá