Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Töltött Csirke

Magyar csirkés etel.

Kategória:
csirke húsok
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • csirke
  • zsemle
  • tojás
  • 1 kg csirke
  • 2 db zsemle
  • 1 csomo zöldpetrezselyem
  • 2 db tojás
  • tej
  • olaj vagy zsir
  • 6 dkg vaj
  • bors
  • vöröshagyma
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A vajat 2 tojássárgájával kikeverjük, megsózzuk, borsozzuk, s hozzátesszük a tejben áztatott, a héjától megtisztított és kinyomott zsemlét, a kevés vajban megfonnyasztott és finomra vágott hagymát, vágott petrezselyemzöldet, jól összekeverjük, végül hozzákeverjük a tojásfehérjéből felvert habot.

Az alaposan megtisztított és megmosott csirke mellebőrét ujjunkkal óvatosan felnyitjuk, hogy el ne szakadjon.

A tölteléket nyomózsák segítségével, vagy ujjunkal a jérce bőre alá nyomva, megtöltjük. Túl sokat ne töltsünk bele, mert bőre kiszakad.

A megmaradt tölteléket a csirke belsejébe tesszük. Egyenletesen eligazítjuk, hogy szép formája legyen. Kívül-belül besózzuk és dresszírtű segítségével megformázzuk, vékony zsineggel összekötözzük, hogy alakjukat megtartsák.

Tepsibe tesszük, olvasztott zsírralleöntve, nem túl forró sütőben, többszöri öntözés és forgatás mellett, szép pirosra sütjük. Burkolhatjuk szalonnába is.

Salátával, rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk.

Ha ízlett a töltött csirke kóstolja meg a finom Szegedi Gulyás csirkét is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-02 18:36:43

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá