Magyar csirkés recept.
A megtisztított csirkéket 8 darabba vágjuk.
A finomra vágott hagymát felhevített zsírban megpiritjuk, meghintjük pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, hozzátesszük a köménymaggal finomra vágott fokhagymát, a feldarabolt csirkét, megsózzuk, összekeverjük, fedő alatt pároljuk.
Közben a sáragrépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert kis kockára vágjuk, kevés zsírban megpirítjuk, felöntjük vízzel és megpároljuk.
Ha a csirke puhuini kezd, hozzáadjuk a gerezdekre vágott zöldpaprikát és paradicsom ot (vagy lecsót), a kis egyforma kockára vágott burgonyát, és felöntji.ik annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Hozzáadjuk a zöldséget levévei együtt, majd addig főzzük, míg a burgonya és a csirke megpuhult. Tálaláskor csipetkét szórunk a tetejére.
Ha ízlett a Szegedi Gulyás csirke kóstolja meg a finom
pörkölt csirkét is!
Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-04 12:29:09