Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Szegedi Gulyás Csirke

Magyar csirkés recept.

Kategória:
csirke húsok
Ország:
magyar
Főre:
6

groen_arrowHozzávalók

  • csirke
  • zöldség
  • burgonya
  • 2 kg csirke
  • zsír vagy olaj
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • 15 dkg voroshagyma
  • 70 dkg burgonya
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg friss paradicsom
  • 15 dkg lecsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • kevés köménymag
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A megtisztított csirkéket 8 darabba vágjuk.

A finomra vágott hagymát felhevített zsírban megpiritjuk, meghintjük pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, hozzátesszük a köménymaggal finomra vágott fokhagymát, a feldarabolt csirkét, megsózzuk, összekeverjük, fedő alatt pároljuk.

Közben a sáragrépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert kis kockára vágjuk, kevés zsírban megpirítjuk, felöntjük vízzel és megpároljuk.

Ha a csirke puhuini kezd, hozzáadjuk a gerezdekre vágott zöldpaprikát és paradicsom ot (vagy lecsót), a kis egyforma kockára vágott burgonyát, és felöntji.ik annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Hozzáadjuk a zöldséget levévei együtt, majd addig főzzük, míg a burgonya és a csirke megpuhult. Tálaláskor csipetkét szórunk a tetejére.

Ha ízlett a Szegedi Gulyás csirke kóstolja meg a finom pörkölt csirkét is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-04 12:29:09

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá