Magyar csirkés étel.
A felvagdalt csirkét olajon vagy zsíron megpiritjuk és vele együtt piritunk 15 dkg gombát és 10 dekányi apró kockára vágott zöldséget.
A megpirult csirkére annyi vízet öntünk, hogy ellepje és fedő alatt pároljuk.
Ezalatt forró sós vízben 15 dkg rizst opálosra főzünk, majd leszürjük, leöblítjük s a csirkére öntjük.
Feleresztjük kevés vízzel, hogy a rizst ellepje, s egy evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyemmel, pici sóval és törött borssal ízesítjük és lassú főzéssel pároljuk.
A rizzsel akkor keverjük össze, ha a csirke már puha. Ajánlatos a párolást a sütőben befejezni. Tálalás előtt zsírral kikent formába tesszük és a sütőben egy kicsit felmelegítjük és úgy borít juk tálra. Reszelt sajttal meghintjük és piritott csirke- vagy kacsamájszeletekkel díszítve adjuk fel.
Ha ízlett a rizes csirke kóstolja meg a finom
gombás csirkét is!
Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-02 19:51:30