Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Rizses Csirke

Magyar csirkés étel.

Kategória:
csirke húsok
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • csirke
  • zöldség
  • rizs
  • 1 kg csirke
  • olaj vagy zsír
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg zöldség
  • 15 dkg rizs
  • zöldpetrezselyem
  • bors
  • reszelt sajt.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A felvagdalt csirkét olajon vagy zsíron megpiritjuk és vele együtt piritunk 15 dkg gombát és 10 dekányi apró kockára vágott zöldséget.

A megpirult csirkére annyi vízet öntünk, hogy ellepje és fedő alatt pároljuk.

Ezalatt forró sós vízben 15 dkg rizst opálosra főzünk, majd leszürjük, leöblítjük s a csirkére öntjük.

Feleresztjük kevés vízzel, hogy a rizst ellepje, s egy evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyemmel, pici sóval és törött borssal ízesítjük és lassú főzéssel pároljuk.

A rizzsel akkor keverjük össze, ha a csirke már puha. Ajánlatos a párolást a sütőben befejezni. Tálalás előtt zsírral kikent formába tesszük és a sütőben egy kicsit felmelegítjük és úgy borít juk tálra. Reszelt sajttal meghintjük és piritott csirke- vagy kacsamájszeletekkel díszítve adjuk fel.

Ha ízlett a rizes csirke kóstolja meg a finom gombás csirkét is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-02 19:51:30

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá