Magyar husok.
A megtisztított, megmosott csirkét feldaraboljuk négy, a nagyobbat 8 darabba. A finomra vágott hagymát felhevített zsírban aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és azonnal felöntjük kevés vízzel.
Beletesszük a csirkét, megsózzuk, elkeverjük és fedő alatt lassú főzésseI, rövid lében pároljuk, időnként megnézzük, és ha levét elfőtte és zsírjára pirult, kevés vizet öntünk alá. Ha majdnem puha, liszttel simára elkevert tejfölt öntünk hozzá, óvatosan elkeverjük, felforraljuk, puhára pároljuk.
Tehetünk hozzá kevés lecsót, vagy friss zöldpaprikát vagy paradicsomot.
Ha ízlett a paprikás csirke kóstolja meg a finom
rántott csirkét is!
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-10-14 21:25:47