Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Báránypörkölt Erdélyiesen

Ízletes pörkölt bárnyából.

Kategória:
bárány húsok
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • bárányhús
  • füstölt szalonna
  • vörös bor
  • 80 dkg kockára vágott bárányhús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 8 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg só
  • 1 dkg piros szegedi paprika
  • 2 dl vörös bor
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Báránypörkölt Erdélyiesen elkészítési módja: 10 dkg füstölt szalonnát kockára vágunk, egy edényben megpirítjuk, ha megpirult a szalonnát kiszedjük. A finomra vágott vöröshagymát a visszamaradt szalonnazsírban rózsaszínűre hevítjük, beletesszük a pirospaprikát, majd a vörös borral felengedjük.

Ezt követően a bárányhúst sóval belekeverjük és mindaddig pároljuk, amíg a hús megpuhul, tálaláskor a szalonnatöpörtyűt rászórjuk és puliszkával felszolgáljuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-07-25 12:33:36

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá