Finom bárányborda mártással.
A bárányborda Morvay-mártással a következő módon készül: A hártyáitól megtisztított báránybordákat picit kikloffoljuk, enyhén megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk és forró vajban világospirosra sütjük.
A gombát vajban megpirítjuk egy kis liszttel meghintjük és 1 dl vízzel feleresztjük, s olyan sűrűre főzzük be, hogy a hús szeletekre felkenhető legyen. A felkent hús szeleteket a Mornay-mártással leöntjük, vajazott sütőlapra rakjuk és forró sütőben aranysárgára pirítjuk..
Morvay-mártás elkészítése:
4 dkg vajjal és 6 dkg liszttel készítsünk világos rántást, öntsük hozzá a 2 dl tejet és megsózva, habverővel keverjük simára, adjuk hozzá az 1 dl tejszínt és jól forraljuk fel. A tűzről levéve, keverjünk. hozzá 1 tojássárgáját és 2 dkg reszelt parmezán sajtot.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-07-25 12:01:36