Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Báránybordák Mornay-mártással

Finom bárányborda mártással.

Kategória:
bárány húsok
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • bárányborda
  • champignon gomba
  • bors
  • 8 db bárányborda
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cham­pignon gomba
  • törött bors
  • egy kis liszt
  • Mornay-­mártáshoz:
  • 4 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg reszelt parmezán sajt
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A bárányborda Morvay-mártással a következő módon készül: A hártyáitól megtisztított báránybordákat picit kikloffoljuk, enyhén megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk és forró vajban világospirosra sütjük.

A gombát vajban megpirítjuk egy kis liszttel meghintjük és 1 dl vízzel feleresztjük, s olyan sűrűre főzzük be, hogy a hús szeletekre felkenhető legyen. A felkent hús szeleteket a Mornay-mártással leöntjük, vajazott sütőlapra rakjuk és forró sütőben aranysárgára pirítjuk..

Morvay-mártás elkészítése: 4 dkg vajjal és 6 dkg liszttel készítsünk világos rántást, öntsük hozzá a 2 dl tejet és megsózva, habverővel keverjük simára, adjuk hozzá az 1 dl tejszínt és jól forraljuk fel. A tűzről levéve, keverjünk. hozzá 1 tojássárgáját és 2 dkg reszelt parmezán sajtot.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-07-25 12:01:36

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá